Новини
Суспільство

Хмельничани вшанували пам’ять українського дисидента

У Хмельницькому відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу. Вшанувати пам’ять палкого патріота України прийшли представники міської та обласної влади, його побратими, небайдужі хмельничани, повідомляє прес-служба ОДА.

Відомий український політик і публіцист, дисидент, засновник Народного Руху України, Герой України Чорновіл В’ячеслав Максимович загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі. Обставини його загибелі на шосе під Борисполем досі залишаються таємничими.

“Він був патріотом своєї держави. Можливо, українська історія пішла б іншим шляхом, якби залишився живим В’ячеслав Чорновіл. Була б сильна опозиційна сторона до тих подій які на той час розвивалися. Вічна пам’ять про В’ячеслава Максимовича назавжди залишиться в наших серцях”, – зазначив заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Андрій Дикий.

Свідченням шани хмельницької громади до українського дисидента є перейменування рішенням міської ради однієї з вулиць міста на честь В’ячеслава Чорновола. Його ім’я присвоєно, за ініціативою педагогічного колективу, загальноосвітній школі №18. Відкрито пам’ятник В’ячеславу Чорноволу на вулиці Соборній.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS