Новини
Економіка

“Фінансовий геній-2018” з Кам’янця-Подільського знає, як перемагати

Іллі Кузю – 10 років. Мешкає у м. Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Та ім’я маленького школяра вже відоме ледь не в усіх куточках України. Адже він – переможець Всеукраїнської олімпіади ПриватБанку “Фінансовий геній-2018”.

Обійшовши тисячі розумників (за словами керівника ЮніорБанку Анни Павлової, участь в олімпіаді “Фінансовий геній-2018” взяла рекордна кількість дітей – 4400), маленький подолянин став срібним призером олімпіади. У наймолодшій віковій категорії Kids, де змагалися діти віком від 6 до 10 років, Ілля Кузь посів 2 місце і отримав грошовий приз – 3000 гривень.

Офіційно визнаний фінансовий геній, безперечно, має свій секрет успіху. Який – дізнаємося у Іллі.

  • Іллє, як вважаєш, коли розпочався твій шлях до фінансового успіху?
  • З раннього дитинства я любив усе рахувати. І тепер мій улюблений предмет – математика. Взагалі люблю вчитися – у рідній Кам’янець-Подільській школі отримую знання, які допомагають мені перемагати. А шлях до олімпіади став доступним з Карткою Юніора. Відкрити її батьків попросив сам. І одразу ж поклав на картковий рахунок всі гроші, які наколядував під час різдвяних свят.
  • Чому вирішив взяти участь в олімпіаді ПриватБанку?
  • Про олімпіаду дізнався, коли записувався в Бізнес-школу. Зареєструвався не лише для того, щоб перевірити власні сили у змаганнях. А з певною метою – мріяв дійти до фіналу, щоб поїхати в Київ. У столиці раніше не був. І у такий спосіб моя мрія здійснилася.
  • Чи складно було змагатися?
  • На олімпіаді за теоретичні завдання я набрав найбільшу кількість балів серед усіх учасників у своїй віковій категорії. Трохи менше отримав за презентацію банку майбутнього. Тому в результаті отримав 28 балів, відставши від абсолютного переможця всього на 1 бал.
  • На що витратив грошовий приз?
  • Виграш використав на навчання в школі ментальної арифметики “Смартум”, де продовжую навчатися і в даний час.
  • Чи змінилося щось в твоєму житті після перемоги на минулорічній олімпіаді “Фінансовий геній”?
  • Перемога дала мені дуже багато. Я ще більше повірив у власні сили. Мої рідні, друзі і вчителі ще більше повірили в мене. Тепер я беру участь в усіх конкурсах ПриватБанку. Влітку проходив квест “Фантастичні пригоди”, і теж став одним із переможців. За останній рік зміг освоїти нову цікаву техніку рахування. Намагаюся самостійно заробляти гроші. І батьки дозволяють мені витрачати зароблене на власний розсуд.
  • Чи плануєш змагатися цьогоріч?
  • Так, з нетерпінням чекаю старту олімпіади “Фінансовий геній-2019”. Мені вдалося переконати старшу сестру Дашу, щоб і вона зареєструвалася для участі в олімпіаді. Впевнений, за звання “Фінансового генія-2019” боротися вдвох буде ще цікавіше!

Нагадаємо, ПриватБанк оголосив про початок реєстрації в першому етапі головного українського відбору на звання фінансового генія року серед школярів, призовий фонд якого цього року становить 123 000 грн. У конкурсі «Фінансовий геній» може взяти участь школяр будь-якого класу з будь-якого міста України.

Заочний кастинг «Фінансовий геній – 2019» розпочнеться 1 квітня. Протягом місяця потрібно пройти три етапи онлайн-завдань (тести та завдання на різні теми з економіки та фінансів). Після здачі тестів і вирішення завдань усі учасники «Фінансового генія» отримають конкурсні бали.

Учасниками фіналу, що пройде в столиці, стануть 60 конкурсантів, які набрали найбільше балів. Серед фіналістів у кожній з трьох вікових категорій буде визначено переможця року, який отримає головний приз олімпіади – від 10 до 50 тис. грн.

Єдиною умовою участі в проекті є наявність Картки Юніора, яку можна безкоштовно відкрити в будь-якому відділенні банку.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS