Новини
Духовність

Перша парафія на Хмельниччині офіційно перейшла до ПЦУ

Релігійна громада Свято-Покровської парафії УПЦ села Сутківці Ярмолинецького району офіційно зареєструвала новий статут, який вказує її приналежність до Православної церкви України. Про це повідомляє фейсбук-сторінка “Помісної церкви”.

“Перша парафія в області пройшла державну реєстрацію! Щиро вітаємо всіх нас, православних українців, а не лише Хмельниччину!” – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що про перехід до Православної церкви громада заявила ще у лютому.

Зазначимо, що початково Покровська церква-фортеця у Сутківцях була споруджена як оборонна споруда, бо село стояло на Кучманському шляху, звичному маршрутові набігів татар на Поділля.

У 1476 році фортецю перебудували під церкву з улаштуванням у першому ярусі цегляного склепіння на нервюрах і готичних щипців над другим ярусом центрального простору.

У XVI столітті стіни першого ярусу було розписано фресковим живописом; його фрагменти збереглися й донині.

Нагадаємо, на Хмельниччині вже понад шість десятків парафій відійшли від московського патріархату та приєдналися до ПЦУ. Наразі Хмельниччина – на третьому місці за кількістю переходів парафій серед областей України.

Перша парафія в області пройшла державну реєстрацію! Щиро вітаємо всіх нас, православних українців, а не лише Хмельниччину!

Опубліковано Помісна Церква Пʼятниця, 29 березня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS