Новини
Суспільство

У Нетішині облаштовують притулок для тварин на 13 вольєрів

У Нетішині облаштовують притулок для тварин (офіційна назва – територія для тимчасової перетримки безпритульних тварин), який розташовуватиметься на території “піонерки”. Про це повідомляється на сайті міської ради.

На території притулку буде розташовано 8 відкритих та 5 закритих вольєрів, 80 секційних будок для собак, 4-5 контейнерів, у 2 з них розміщуватиметься складське приміщення та кухня.

За словами директора комунального підприємства “Благоустрій” Віктора Кондрацького, внаслідок проведення електронних торгів з поточного ремонту дорожнього покриття та тротуарів по пр. Незалежності та вул. Набережній зекономлено 108 тис. грн., а рішенням міської ради ці кошти були перерозподілені на закупівлю матеріалів для притулку: плит та спеціальних стаканів для огорожі, металевих секцій для воріт, 2 вольєрів, бетону.

“На сьогоднішній день закуплено обрізні дошки та бруски для виготовлення будок, різний інвентар – відра, бочки, казан, каструлі, миски. У Львові придбано металеву секцію, кріплення та стовпи для огорожі. Ще для годування собак закупляється крупа, м’ясна продукція”, – повідомили у міській раді.

Щодо здійснених робіт на території майбутнього притулку, то вже видалено всі порослі, завезено близько 70 м. куб. ґрунту для вирівнювання поверхні. Нині вирішується питання про підключення водопостачання і каналізації до цієї земельної ділянки. Є проблеми з електропостачанням. Хмельницькобленерго відмовив у наданні технічних умов на його підключення, мотивуючи це тим, що воно немає своїх мереж на території “піонерки”.

Роботи з облаштування притулку мають закінчитись до осені. Проводять їх працівники “Благоустрою” своїми силами, але робочих рук вкрай недостатньо. Обіцяли долучитись волонтери, але справа далі словесних обіцянок не зрушила з місця.

“Вже сьогодні бажаючі можуть зайнятись виготовленням будок для собак. Є їх креслення, всі матеріали. Не будьте байдужими. Зробимо спільними зусиллями гарну справу”, – додають у міськраді.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS