Новини
Армія

На Хмельниччині планують призвати до війська майже 800 чоловіків

Навесні на Хмельниччині збираються призвати 785, а з урахуванням резерву – більше півтори тисячі чоловіків. Про це повідомив військовий комісар області Сергій Присяжнюк.

Строковики – особи віком від 20 до 27 років.  Утім, можуть бути призвані і чоловіки від 18 років, але лише добровільно. Призов триватиме до червня.

Цьогоріч кількість призовників на Хмельниччині збільшена через набір до Державної прикордонної служби, розповів Сергій Присяжнюк.

«Раніше прикордонна служба не використовувала у своїй роботі призовників. Тепер ми маємо план плюс 125 осіб. Прикордонники набиратимуться через Національну академію державної прикордонної служби України. У комісії будуть їхні представники. Я думаю, що кращі строковики підуть служити саме туди», – зазначив військовий комісар.

За словами Сергія Присяжнюка, зі збірного пункту призовники вирушатимуть винятково у навчальні центри. Один з яких – №201 – розташований на Хмельниччині, у Кам’янці-Подільському. Саме цей центр прийме більше третини призовників області. Строковики, які потраплять туди, проходитимуть службу здебільшого на території Хмельниччини.

Після підготовки, запевняє Сергій Присяжнюк, особовий склад спрямують винятково у небойові частини. У зону ООС військовослужбовці строкової служби на потраплять.

Відстрочка для проходження військової служби надається, зокрема, особам, у яких:

  • Визнані під час медичного огляду тимчасово непридатними до військової служби.
  • Непрацездатні мати, батько або інші родичі.
  • Дитина віком до 3 років. Або дитина старша трьох років, яка виховується без матері у зв’язку з її смертю або за рішенням суду.
  • Двоє і більше дітей.
  • Вагітна дружина.
  • Дружина або дитина – з особливими потребами (з обмеженими можливостями)
  • Брат, який служить у цей же час в армії.
  • Вік до 21 року та навчання при цьому за денною формою навчання.
  • Вчителі, медики, священники, поліцейські на весь період роботи за фахом.

Наразі на обліку в Хмельницькій області перебуває майже 14 тисяч призовників віком від 20 до 27 років. На даний момент повістки вручені більше як 800 краянам, оскільки підготовка до призову розпочали ще з січня.

Нагадаємо, близько 70% чоловіків на Хмельниччині звертаються у військкомати добровільно. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS