Новини
Кримінал

На Хмельниччині засудили працівницю податкової інспекції

На Хмельниччині засудили працівницю державної податкової інспекції за службове підроблення. Про це повідомляє прокуратура області.

Зазначається, що перебуваючи на посаді головного державного інспектора та маючи доступ до однієї із автоматизованих інформаційних систем, жінка внесла до неї завідомо неправдиві відомості щодо поданих фізичною особою-підприємцем документів.

“Це вона зробила з метою укриття недостовірної та несвоєчасної реєстрації повідомлень підприємця про прийняття на роботу найманих працівників”, – додають у прокуратурі.

У суді доведено її вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Вироком Дунаєвецького районного суду призначено покарання у виді штрафу в розмірі 10,2 тис грн. Окрім того, її позбавлено права обіймати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS