Новини
Політика

Сергій Лабазюк: Без законодавчих змін неможливо побороти рейдерство в країні

Без законодавчих змін неможливо побороти рейдерство в країні – таку думку народний депутат України Сергій Лабазюк висловив під час конференції «Бізнес і конфлікти 2019» Рейдери. Конкуренти. Тіньовий ринок у Києві.

Як нагадав нардеп, лише за минулий рік експерти зафіксували близько 500 випадків спроб рейдерських захоплень бізнесу.  На сьогодні по всій країні діє до півсотні професіональних бандитських груп. Рейдери не гребують нічим: ні технікою, ні врожаями, ні людськими життями.

«Тому це – ракова пухлина для нашої економіки. І як представник парламенту впевнений, що всі думки, почуті сьогодні від постраждалих, експертів під час заходу дуже важливі і мають лягти в основу законодавчих змін, без яких дійсно неможливо сьогодні побороти рейдерство», – наголосив С. Лабазюк.

При цьому він нагадав, що у парламенті до ІІ читання вже підготовлений законопроект №8121, який стосується протидії незаконного захоплення власності.

«Але експерти зазначають, що його положень замало, щоб закрити всі «лазівки» в законодавстві. Тому маємо всі разом на всіх рівнях плідно попрацювати, щоб подати узгоджений варіант документу щодо протидії рейдерським атакам і прийняти його в Верховній Раді якнайшвидше», – додав нардеп.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS