Новини
Здоров’я

Дитяча лікарня у Хмельницькому отримала благодійну допомогу

Благодійний фонд з міста Апелдорн, що у Голландії, передав обласному центру гуманітарний вантаж. Цього разу меценати відвідали міську дитячу лікарню.

Перемовини про співпрацю з міською радою тривали не один рік. Нині ж представники благодійного фонду, який існує вже 25 років, вивчає потреби медичних та соціальних закладів міста, йдеться у сюжеті МТРК Місто.

«Найпершої необхідності вони дивляться, що могли б поставляти, наприклад, спеціальні ліжка, обладнання для операційних, високоточне медичне обладнання, якого в нас, на жаль, поки що нема», – коментує секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак.

Справа зрушила з місця в серпні минулого року. Тоді хмельничани Микола Дзядзін та Ангеліна Волошина, які нині мешкають за кордоном, посприяли, аби гуманітарна допомога з Нідерландів надійшла в рідне місто.

У Хмельницькій міській дитячій лікарні благодійники побували у кількох відділеннях. Медики кажуть: операційні столи придбали за кошти з міського бюджету. А от деякі операційні лампи вже можна назвати раритетними. У дитячій лікарні будь-якій допомозі від меценатів та благодійників, серед яких чимало хмельничан, раді, адже створення комфортних умов для маленьких пацієнтів сприяє швидкому одужанню.

«Ми спілкувалися з нашими гостями з Нідерландів на тему оновлення обладнання. Як вони сказали, у них обладнання, яке пропрацювало 5-6 років, замінюють. У нас є апаратура в реанімації ще 90-х років. Вони привезли нам декілька функціональних ліжок для старших дітей і досить гарні ліжечка для менших», – розповідає головний лікар міської дитячої лікарні Наталя Зимак-Закутня.

Ще два гуманітарних вантажі з Нідерландів надійдуть у місто 22 квітня і 6 травня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS