Новини
Увага!

У Нетішині шукають свідків вчинення злочину

Звернення від імені громадської організації “38 сотня імені Устима Голоднюка” розмістили у спільноті “Мій Нетішин”.

“Ми, члени громадської організації «38 сотня ім. Устима Голоднюка» стали ініціаторами встановлення в нашому місті пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Жодної копійки з міського бюджету. Лише волонтерська допомога членів нашої громадської організації.

Яким він мав бути – вирішували спільно зі славутчанами, адже саме учасники Революції Гідності на столичному Майдані з наших двох міст стали членами 38-ої сотні самооборони. За задумом, пам’ятники в Нетішині і Славуті мають офіційно відкритися в один і той самий день – у неділю 21 квітня.
Нам дуже прикро, але окремими фейсбучними активістами останнім часом активно поширюються негативні, образливі коментарі щодо пам’ятного знаку. Тому, хто у свій час абстрагував себе від подій, які відбувалися на київському Майдані наприкінці 2013-го, початку 2014-го року, наш задум не зрозуміти.

Роботи по встановленню пам’ятного знаку тривали декілька тижнів. У понеділок було встановлено основну скульптуру – студента (саме студенти першими дружно вийшли на Майдан, відстоюючи європейське майбутнє України), а в ніч з вівторка на середу невідомі намагались її скинути, внаслідок чого було пошкоджено окремі елементи. Відповідну заяву подано до Нетішинського відділення поліції, слідчими проводять процесуальні дії.

Ми звертаємось до нетішинців, мешканців будинків, які розташовані неподалік встановлення пам’ятного знаку, з проханням допомогти встановити зловмисників. Якщо хтось з вас став свідком цього ганебного вчинку ТЕЛЕФОНУЙТЕ: (067) 581 24 48 (Наталія Обушна).
Ми гарантуємо винагороду та анонімність”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS