Новини
Суспільство

Хмельницький взяв участь у гастрономічному проекті “13 шефів”

Хмельницький долучився до кулінарного проекту “13 шефів”. Його мета – навчити кухарів ділитися знаннями між собою і відродити кулінарну культуру та традиції.

“13 шефів” започаткували у Львові, тепер у проекті 7 українських міст. Окрім Хмельницького, це Вінниця, Тернопіль, Івано-Франківськ, Харків, Дніпро і Київ.

“Це платформа для спілкування шефів між собою, для отримання нових знань, можливість вийти за рамки свого меню”, – розповідає куратор проекту “13 шефів” у Хмельницькому і Вінниці Олена Павлова.

У Хмельницькому свою майстерність демонстрували кухарі кафе Dioscuri. Заклад поєднує традиції кавказької й італійської кухні та бере участь у проекті вже вдруге.

“Щоб все було за доступною ціною, смачно і швидко. У нас меню невелике, але над кожною стравою ми ретельно працюємо”, – пояснює координатор проекту в ресторані Dioscuri Володимир Діль.

Страви Dioscuri оцінювали інші шефи хмельницьких і вінницьких ресторанів. Тестували 5 страв, серед яких крем-суп з черемшею та м’ясо у соусі з грибами. До страв подвали різні вина: біле, червоне та десертне.

Детальніше дивіться у сюжеті Nagolos TV

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS