Новини
Армія

На Хмельниччині 1100 учнів виконують стрільби з бойових автоматів

Стрільби з бойових автоматів бойовими набоями відбуваються в рамках проведення навчально-польових зборів з випускниками 11 класів загальноосвітніх шкіл Хмельниччини і проходять на 6 різних полігонах області. Про це повідомили у відділенні спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони.

Зокрема 1100 учнів впродовж трьох днів виконують стрільби на тактичному полі 8 окремого полку спеціального призначення. Керують організацією і практичним проведенням занять на вогневому рубежі та на пункті бойового постачання військовослужбовці 19-ї окремої ракетної бригади.

Організатор і куратор воєнізованих зборів із школярами методист предмету «Захист Вітчизни» Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти підполковник Анатолій Назаренко каже, що польовий збір 11-класників – їх черговий рубіж до отримання свідоцтва про закінчення середньої школи.

“На Хмельниччині сьогодні близько 3,5 тисяч хлопців, які протягом двох років вивчають предмет «Захист вітчизни». Вони повинні обов’язково виконати цю вправу: 11 набоїв, лежачи з АК-74 по грудній та ростовій мішенях. Також чимало дівчат теж беруть участь у стрільбах. Програмою навчання це дозволено, та за обов’язкової згоди батьків або опікунів”, – наголосив Анатолій Назаренко.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS