Новини
Новини бізнесу

У Хмельницькому відбувся масштабний екологічний челендж для банкірів

У Хмельницькому відбувся масштабний ECODAY, організований співробітниками Альфа-Банку Україна та Укрсоцбанку. У бажанні зробити своє місто чистішим і екологічнішим, вони об’єдналися та, як і минулого року, вийшли на прибирання вулиць і улюблених місць відпочинку містян. У 2019-му проект #мизачистемісто проходить у квітні й охоплює офіси і відділення банків у 77 містах по всій Україні.

Довгоочікувана весна не тільки принесла порції вітаміну D і навіяла думки вибратися на пікнік, але й розкрила погляду городян неприємне видовище: засмічені парки, занедбані сквери, дитячі майданчики тощо. Небайдужі до вигляду й екологічного здоров’я рідного міста, співробітники Альфа-Банку Україна та Укрсоцбанку провели власний масштабний проект з прибирання вулиць і місць відпочинку в своєму місті, щоб мешканцям було приємно прогулюватися вечорами або милуватися природою.

Приємно, що цього року такий екологічний челендж охопив майже весь світ завдяки флешмобу #trashtag #trashtagua. Його суть у тому, щоб знайти засмічене місце і сфотографувати його ДО прибирання і ПІСЛЯ. Не так часто трапляється, що вірусний хештег з соцмереж втілюється в реальні і, що важливо, суспільно корисні дії. Банкіри в темі, тому такі ДО і ПІСЛЯ фото весь квітень будуть з’являтися в соцмережах і закликати всіх: ваше місто заслуговує чистоти і поваги!

«Ми з колегами усвідомлено об’єдналися навколо такої потрібної ініціативи, – поділився своїми думками Антон, співробітник Альфа-Банку Україна. – Вважаю, що бажання безкорисливо дбати про чистоту міста, в якому ти живеш і працюєш, має бути у кожного. І ця турбота має означати не стільки готовність прибирати, скільки не смітити».

Загалом у весняному заході ECODAY взяли участь кілька тисяч банківських працівників, включаючи керівництво банків. Вони не лише прибрали й облагородили громадські місця і зони відпочинку в своєму місті, але й висадили молоді дерева, як нагадування, що захист природи є обов’язковою справою, і кожен з нас відповідальний за те, чи буде наша планета такою ж зеленою в майбутньому.

«У 2019 році Альфа-Банк Україна та Укрсоцбанк продовжують втілювати у життя принципи відповідального споживання ресурсів і дбайливого ставлення до нашої планети. Застосування «зелених принципів» ми починаємо з себе, щоб донести всім українцям: бути еко-відповідальними легко», – підсумували в банках.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS