Новини
Суспільство

Родина Герег відсвяткувала Великдень разом з виборцями

Народний депутат України Олександр Герега разом із дружиною Галиною Герегою та сином Тарасом у Великодню ніч відвідали храми 192-го виборчого округу.  Це вже стало традицією для мешканців Городоччини, Дунаєвеччини, Чемеровеччини та Ярмолинеччини.

Опівночі разом з прихожанами та настоятелем церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Ярмолинцях родина взяла участь у літургії внесення плащаниці до вівтаря та у Хресній ході. Галина Федорівна зазначає: Воскресіння Господнє – свідчення перемоги добра над злом. Відтак кожен українець сьогодні просить в молитвах повернення миру в нашу державу.

«Ми завітали до Вас у велике свято Воскресіння Христового, аби привітати та побажати миру, злагоди та затишку вашим родинам. Ми всі сьогодні з радістю говоримо «Христос Воскрес!», розуміючи, що це має велике значення – перемога добра над злом, перемога життя над смертю. Тож ми хочемо побажати Вам, як і всій державі, аби в Україну повернувся мир», – звернулась Галина Герега до вірян.

Цьогорічний Великдень для українців особливий, адже це вперше після отримання Томоса Православною Церквою України. Так родина Герег привітала вірян і у храмі святого Володимира у смт Дунаївці.

«Я хочу всіх привітати з прийдешнім святом – Воскресінням Господнім. Для мене станція Дунаївці – особливе місце, адже всі мої шляхи ведуть сюди. Ми разом чимало зробили для розбудови та підтримки селища. І я переконаний, що попереду, ще більше роботи. Дорогі парафіяни, дозвольте мені сьогодні взяти на себе місію – організувати підприємців, які працюють тут, на станції Дунаївці, і себе в тому числі, для того, щоб до наступного Воскресіння Господнього ваш храм був розписаний. Тому ще раз вас усіх зі святом – благодаті вам, миру, добра і злагоди»,  – сказав Олександр Герега.

Відзначають турботу та підтримку родини Герег і настоятелі храмів та прихожани. Кажуть, це люди, котрі завжди готові допомогти та підтримати, а найголовніше – зробити вклад у розвиток духовенства та й людства в цілому.

«Нам дуже приємно, що у таке велике християнське свято, тут, на богослужінні, разом з нами є люди, які нам всебічно допомагають, надають фінансову підтримку нашому храму. Я знаю, що це відбувається не лише у нашому населеному пункті, а й в інших селах та містах 192-го виборчого округу. Я дуже хочу побажати цій родині сімейного благополуччя, щоб Матінка Божа берегла їх на всіх життєвих дорогах, щоб були благословенні їхні починання та добра діла», – привітав родину Герег отець Микола, настоятель храму у смт Дунаївці.

Разом із громадою Сатанова Олександр та Галина Гереги освятили великодні кошики у Храмі Воскресіння Господнього. Це місце має багату духовну історію, відтак останні роки пишуть її настоятелі та прихожани разом із земляками.

«В кінці XVII століття на цьому місці стояло три храми, а цей, новий храм, четвертий новозбудований – дарований для нас, щоб ми могли єднатися із нашим творцем, із нашим Господом. Сьогодні нам дуже приємно вітати у нашому храмі прекрасних земляків, чуйних людей, які вложили у ці стіни велику свою лепту, свої пожертви вони дарували для Бога і для нас. Олександре Володимировичу, Галино Федорівно – від себе, від всієї церковної общини, від усіх наших людей – низький вам уклін і хай милість Господа ніколи не лишає вашу трудову добротну ниву, а те, що ви творите на цій святі землі, за словами святих отців – завжди записується і на небі»,  – звернувся до гостей та присутніх настоятель свято-воскресінського храму смт. Сатанів протоієрей Петро.

Розділити радість Воскресіння Господнього  з мешканцями громад округу – це не просто традиція, це шана рідній землі, відзначає Олександр Герега. Великодні літургії родина відвідала у Дунаївцях, Чемерівцях та Городку.

Тож віримо, що щирі слова молитов про мир, любов та злагоду кожної української родини цього дня будуть почуті Господом.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Юлія Кучер


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS