Новини
Суспільство

Хмельницький визнали містом, яке розвиває ідеали Європи

За це обласний центр отримає «табличку честі» – другу за рангом нагороду Парламентської асамблеї Ради Європи.

За словами хмельницького міського голови Олександра Симчишина, цю категорію присуджують 5-6 містам з усієї Європи.

«Ми стали єдиним українським містом, яке отримало в 2019 році цю нагороду. Разом з нами ще отримало п’ять міста: два з Німеччини, по одному з Франції, Румунії та Туреччини. І ми, власне, представляємо, Україну. З кількох десятків муніципалітетів Хмельницький удостоївся дуже високої нагороди», – прокоментував мер.

Перед тим, як присудити Хмельницькому своєрідний «знак  якості», представники ПАРЄ впродовж півроку ретельно стежили за процесами у місті і моні торили усі можливі показники розвитку.

Приз Європи – це для муніципалітетів, які відповідають ідеалам Європи. Ідеали Європи передбачають демократичність муніципалітетів, відкритість влади, швидкість змін в місті, комфортність міст, активність громади, проекти, які пов’язані з сервісами для громади, на кшталт бюджетів участі, громадських бюджетів тощо.

Відзнаку міському голові представники ПАРЄ вручать на День Незалежності або ж на День міста. Нагорода, впевнений Олександр Симчишин, зробить Хмельницький ще більш привабливим для інвесторів.

Окрім нашого міста, відзнаку від ПАРЄ у цьому році отримав Львів. Це – «прапор честі», третя за рангом нагорода. Її Хмельницький удостоївся ще два роки тому. Тож попереду у нашого міста – боротьба за перший приз.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS