Новини
Кримінал

За продану каструлю мешканця Хмельниччини посадять на три роки

Ізяславський районний суд визнав винним жителя села Клубівка Ізяславського району у вчиненні кримінального правопорушення – розтраті чужого майна, що було ввірене особі та перебувало у її віданні, вчиненому повторно – та призначив йому покарання у вигляді 3 років обмеження волі.

«Призначаючи покарання, суд враховує, що злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України  останній вчинив до постановлення щодо нього попереднього вироку Ізяславського районного суду Хмельницької області від 28.04.2017 року, за яким відбуває покарання за ч. 3 ст. 185 КК України із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України, у виді позбавлення волі строком 1 рік 3 місяці в Державній установі «Шепетівська виправна колонія (№98)», а тому слід визначити остаточне покарання за сукупністю злочинів, відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України шляхом часткового складання призначених покарань», – констатує суддя, визначивши обвинуваченому остаточне покарання у виді 1 року 9 місяців позбавлення волі.

У березні 2017 року 35-річний мешканець Клубівки Ізяславського району позичив у знайомої односельчанки 40-літрову каструлю для зберігання березового соку. Після використання пообіцяв посудину вартістю 880 грн. повернути. Та, попри обіцяне, без дозволу власниці продав її за 50 гривень.

Обираючи покарання, суд серед іншого врахував, що скоєний злочин відноситься до тяжких, а сам обвинувачений – раніше судимий і має негативні характеристики за місцем проживання, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS