Новини
Економіка

На Хмельниччині рівень сплати єдиного соціального внеску зріс до 1,8 мільярда гривень

Протягом січня-квітня 2019 року роботодавці Хмельницької області забезпечили надходження 1,8 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Таким чином виконання завдання зі сплати ЄСВ склало 103 відсотки, що у монетарному вигляді становить 55 мільйонів гривень, повідомляють у ДФС Хмельницької області.

Темпи росту сплати ЄСВ перевищують рівень надходжень минулого року на 25 відсотків, а це – 360 мільйонів гривень.

Також згідно із поданими звітами роботодавців кількість застрахованих осіб в області зросла до 266 тисяч. Зокрема, за два останні місяці поточного року до числа працюючих подолян додалося 15 тисяч застрахованих осіб. що свідчить про ефективність інформаційно-комунікаційних заходів з детінізації економіки та легалізації трудової зайнятості.

«У кінцевому підсумку офіційно задекларована праця позитивно позначається на сплаті ЄСВ та інших бюджетних надходжень із заробітної плати. Забезпечуючи цей пріоритетний напрямок діяльності, фіскальна служба здійснює цілий ряд активних заходів з легалізації праці та надає системну консультаційну підтримку роботодавцям, керівникам органів місцевого самоврядування, насамперед ОТГ, в питаннях залучення до оподаткування суб’єктів підприємництва, створенні робочих місць, у розвитку прозорого і конкурентного бізнесу. Така ініціатива влади, громади та бізнесу має спільні завдання і цілі – гарантування соціального захисту людей», – зазначив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS