Новини
Інфраструктура

На Палац спорту в Хмельницькому додатково виділили майже 20 мільйонів гривень

Заради виділення додаткових коштів для зведення Палацу спорту у Хмельницькому скликали позачергову сесію міськради. За словами міського голови Олександра Симчишина, таке рішення довелося приймати заради отримання вливання з держбюджету. Оскільки умовою для цього було співфінансування Палацу з місцевої скарбниці розміром не менше як 10% від загальної вартості об’єкту.

На будівництво спортивного об’єкту у середмісті Хмельницького додали майже 20 мільйонів гривень. Близько 8 мільйонів з них – за рахунок збільшення загального фонду міського бюджету. Ще понад 11 мільйонів – завдяки тимчасовому скороченню витрат на інші об’єкти соціальної інфраструктури.

«Ми очікуємо ще понад 50 мільйонів гривень з держбюджету. Таким чином на цей рік буде більше 70 мільйонів. Не рахуючи тих коштів, які виділили у 2018 році, і за рахунок яких зараз тривають роботи», – зазначив начальник фінуправління Сергій Янчук.

Об’єкти, фінансування яких тимчасово скоротили,  – будівництво дошкільного навчального закладу на вул. Шостаковича, НВК на вул. Залізняка, корпусу НВК №10 на вул. Водопровідній, льодового палацу на вул. Прибузькій, а також реконструкція каналізаційно-насосної станції у мікрорайоні Лезневе та приміщення для управління адмінпослуг на вул. Кам’янецькій.  

«Ми дійсно зняли сьогодні кошти з об’єктів, які будуємо через управління капітального будівництва, – зазначив Олександр Симчишин. – Ці об’єкти не постраждають, оскільки це тимчасове зняття. А тих, коштів, які залишаються, достатньо, щоб здійснювати ремонтні роботи до наступного уточнення міського бюджету».

За словами Олександра Симчишина, 2021– цілком реальний рік для введення Палацу в експлуатацію. Нагадаємо, цьогоріч у березні посадовець називав датою завершення 2020 рік. За його словами, нинішні роботи тривалі, але малозатратні. Найбільше коштів планують витрати на завершальному етапі. Загальна вартість об’єкта – 280 мільйонів гривень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS