Новини
Економіка

У Старій Ушиці стартувало будівництво сонячної станції на 10 гектарах землі

Компанія ТОВ ЕКО-ФОТУРЕ «Стара Ушиця» розпочала будівництво сонячної електростанції в смт Стара Ушиця  із встановленою потужністю до 10 МВт.

Як повідомили у селищній раді, сонячна електростанція охоплює близько 10 гектарів землі, яка незручна для сільськогосподарського виробництва і розташована на південному схилі селища.

“Для розміщення технологічного обладнання електростанції використовуються системи кріплення і будівельні рішення, які були спеціально розроблені з урахуванням вимог території”, – йдеться у повідомленні.

Будівництво об’єкта планують завершити до кінця літа, а вже восени почати відпуск електроенергії в енергосистему України.

Нагадаємо, що для роботи цієї станції керівництво громади працювало у посиленому режимі. І для прийняття необхідних рішень скликались не одна позачергова сесія.  Голова громади Анатолій Тимчук ще раніше визначив пріоритетними завдання, що стосуються відновлювальної енергії. Адже це є запорукою того, що бюджет ОТГ буде тільки збільшуватись, що дасть можливість використовувати кошти на необхідні видатки, що в свою чергу буде хорошим сигналом для потенційних інвесторів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS