Новини
Події

З дощем, президентським оркестром та аншлагом у Хмельницькому закрили “Art Major Show”

Грандіозним шоу “Місто не спить” завершився перший у місті оркестровий фестиваль Art Major Show.  Три дні поспіль  центр Хмельницького був сповнений музики, концертів просто неба, батлів і парадів. У фестивалі взяли участь понад 200 учасників зі всієї країни і закордону.

Денна програма зібрала в тисячомісному “амфітеатрі”, облаштованому на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка, чимало хмельничан. Тим паче, перегляд шоу серед дня не обмежувався ні пропускною системою, ні перепустками-браслетами. Тож всі бажаючі мали змогу подивитися та послухати батл чотирьох оркестрів, які по черзі виконували мелодії у різних жанрах. Почали зі всесвітньо відомого “Щедрика” у виконанні столичного оркестру “Сувенір”, а найбурхливіші емоції викликало попурі в стилі “музика з кіно”, а саме – з комедії “Діамантова рука”.

Попри те, що глядачам обіцяли гарну погоду, виступ музикантів таки зіпсував дощ. Тож у виграші були глядачі з парасольками. А от батл оркестрів довелося завершити передчасно.

Родзинкою останнього фестивального дня став виступ в обласній філармонії Національного президентського оркестру, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”. Саме до філармонії запросили всіх, хто хотів і далі чути музику, але не зміг це зробити через дощ. 

Свято музики хмельничанам і гостям міста дарували оркестри та мажоретки з Одеси, Чернігова, Хмельницького та Угорщини. А завершальним акордом фестивалю стало грандіозне шоу-театр “Місто не спить”.

Просто неба у Хмельницькому створювали нову оскароносну кінострічку, саундтреками до неї стали відомі на весь світ мелодії з не менш відомих фільмів. І все – на тлі відеоінсталяції просто на фасаді кінотеаатру Шевченка. 

Як і попереднього вечора, не всі бажаючі змогли потрапити в епіцентр видовища. Пощастило тим, хто встиг вчасно отримати браслети-перепустки та зайняти “правильні” місця. Не дуже пощастило тим, хто облаштувався для перегляду у нижніх рядах центрального сектору – за натовпом “стоячих” глядачів, які скупчилися перед огорожею, їм практично нічого не було видно. А решта всі, кому не вдалося потрапити на територію шоу завчасно, чекали, поки хтось із глядачів вийде, адже запускали бажаючих всередину після того, як шоу почалося, за принципом “скільки вийшло, стільки зайшло”.

Як прокоментували організатори фесту, вони зробили висновки щодо локації і наступного разу подбають про те, аби всі бажаючі могли побачити шоу більш комфортно. Серед прогнозованих майданчиків фесту називають майбутній Палац спорту. Там,  кажуть, і глядачів поміститься більше, і від погодних примх не доведеться залежати. До слова, такі оркестрові шоу у Хмельницькому планують проводити раз на два роки, адже фестивальний графік в обласному центрі щороку ущільнюється.

Попри усі нюанси, головні герої фесту – музиканти – зривали бурхливі овації після кожного номеру. Найбільше емоцій від глядачів отримали наймолодші. І хоч юні музики “Сувеніру”, вочевидь, добряче втомилися, та відпрацювали вони на “відмінно”.

Не менше емоцій дісталося й барабанщицям, які що вдень, що увечері своїм ритмом запалювали серця хмельничан.

“Для нас це щось в принципі нове. Ми були на різних шоу, і Хмельницький – це щось особливе. Працюємо на відкритому майданчику, багато людей, тепло приймають – це дуже приємно”, – розповіла учасниця фестивалю Євгенія Герасимчук з оркестру барабанщиць «Студія 117» (м. Одеса).

Витрати з організації фестивалю лягли на міський бюджет та Український культурний фонд, з якого вперше залучили кошти для проведення заходів у місті. 

Нагадаємо, у Хмельницькому такий фестиваль відбувся вперше. Ідея його створити, каже міський голова, виникла під час розмови з керівником хмельницького ансамблю «Альфа».

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS