Новини
Суспільство

Хмельницький молодіжний центр запрошує містян на «Мамівки»

У Хмельницькому молодіжному центрі відбулося перше заняття із серії ресурсних зустрічей «Мамівки». Проект створений задля підтримки місцевих матусь. На зустрічі жінки можуть приходити з дітьми різного віку.  

Ініціаторка проекту Дарина Войтович – мама дворічної доньки – каже: не важливо, скільки років дитині – 1 чи 18. На «Мамівках» жінки зможуть поділитися наболілим, послухати інших та знайти розраду.

«Я знаю, як іноді важко мамам викручуватися у своєму мамському житті. І наскільки легше, коли ти знаєш, що є такі ж і живуть так само. Ці групи робимо для взаємопідтримки, профілактики емоційного вигорання батьків та формування культурного дозвілля. Разом будемо гратися в ігри, психологічно підтримувати один одного», – розповіла Дарина Войтович.  

У перспективі, за словами ініціаторки проекту, зустрічі можуть перерости у пластовий гурток пташат з виїздами на сімейні табори. Утім, для цього спочатку має сформуватися згуртований батьківський колектив.  

Одні з перших відвідувачок «Мамівок» – Марія Мисюк з дворічною донькою Анею. Хмельничанка зізнається: до вагітності, народження дитини й декрету її життя було геть іншим – з подорожами, навчанням і спілкуванням. Тому на якомусь етапі відчула себе самотньою.

«Я навіть почала  боятися людей у транспорті. Одразу косі погляди: чому ти заходиш з візком у тролейбус, чому твоя дитина плаче? В Україні велика проблема – суспільство не готове сприймати мам з дітьми. Часто мами шукають розраду у соцмережах. Але живе спілкування – ще краще».

«Мамівки» відбуватимуться у молодіжному центрі раз на тиждень за адресою: Кам’янецька, 74.  День зустрічей може коригуватися.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS