Новини
Події

Двох браконьєрів із сітками затримали на Хмельниччині

У Летичівському та Полонському районах працівники поліції виявили двох чоловіків, які ловили рибу за допомогою сіток. Про це повідомили у прес-службі обласної поліції.

“На жаль, трапляються люди, які ігнорують встановлені заборони і ловлять рибу в період нересту у великих обсягах і за допомогою заборонених знарядь лову. Так, 17 травня близько 14.30 години у Полонському районі на річці Хомора правоохоронці виявили 28-річного місцевого жителя, який займався незаконним виловом риби. У чоловіка виявили та вилучили фатку, риболовецьку сітку та 571-го сріблястого карася”, – йдеться у повідомленні.

А вже наступного дня неподалік села Кудинка Летичівського району на Новокостянтинівському водосховищі, що на річці Південний Буг, поліцейські виявили місцевого жителя, який сітками здійснював вилов риби. У чоловіка вилучили риболовецькі сіті та 135 карасів загальною вагою близько 14,5 кілограм.

В обох випадках працівники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що з 1 квітня до 30 червня поліція області проводить профілактичну операцію «Нерест-2019», яка пов‘язана з встановленням у цей період заборони на вилов риби та раків.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS