Новини
Економіка

Головні лікарі та їхні родичі: хто з медиків Хмельниччини має мільйонний дохід?

Сім’ї декількох головних лікарів медзакладів Хмельниччини мають офіційний дохід, що перевищує мільйон гривень. До такого висновку можна дійти, вивчаючи декларації посадовців-медиків за 2018 рік.

Йдеться, зокрема, про головну лікарку обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу. Удвох з чоловіком чиновниця заробила трохи більше мільйона гривень. Ця лікарка може похизуватися найбільшою з-поміж інших колег зарплатою – майже 560 тисяч гривень на рік. Також у Тетяни Крупи разом з чоловіком Володимиром Крупою чималі гривневі грошові активи – понад 6 мільйонів, які залишилися незмінними з минулого року.

З часу подання першої декларації у 2016 році, щорічно у лікарки додавалося по одній земельній ділянці. В останньому електронному звіті з’явилася і нова квартира, право на яку, судячи із зазначених даних, набув чоловік чиновниці в останній день 2018 року. Зазначена у декларації вартість цієї оселі площею понад 120 квадратних метрів – близько 108 тисяч гривень, або менше 4 тисяч доларів.

Отож нині подружжя  володіє трьома квартирами, 16 земельними ділянками. Також Тетяна і Володимир Крупи зводять один житловий будинок на майже 600 квадратів та два садових будинки, площа одного з яких перевищує 200 квадратних метрів.

Інший головний лікар з мільйонним прибутком – очільник обласного кардіологічного диспансеру Андрій Кланца.  Його дохід – 1 мільйон 143 тисяч гривень – дещо менший, аніж у 2017 р. Щоправда, тоді подружжя Андрія Кланци та Майї Флаксемберг отримало понад півмільйона гривень від відчуження майна.

У 2018 р. значну частину доходу подружжя Кланца складають гонорари та інші виплати, згідно з цивільно-правовим правочинами – майже півмільйона гривень. А також дохід від надання майна в оренду – 360 тисяч гривень.

Нагадаємо, головні лікарі медзакладів подають електронні декларації третій рік поспіль.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS