Новини
Екологія

Південний Буг у Хмельницькому перевіряють на безпечність

22 травня фахівці державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» взяли пробу води з річки Південний Буг на дослідження, повідомляє TVій Ранок.

«Щороку перед відкриттям пляжного сезону ми досліджуємо воду в річці Південний Буг на безпечність. Далі, з 1 червня по 31 серпня, ми щотижня робитимемо такі перевірки. Результати будуть відомі наступного тижня. Якщо усі показники відповідатимуть нормам, купальний сезон буде відкритий. Однак, якщо санітарно-хімічний склад води не відповідатиме нормативам, що цілком може бути, з огляду на зливи, відкриття сезону відтермінується», – коментує заступник директора державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Ярослав Главацький.

За словами медика, у Хмельницькому лабораторний моніторинг води проводиться тільки на міському пляжі. 

«Знаю, що хмельничани полюбляють купатися на ставку в мікрорайоні Дубове. Також озеро в мікрорайоні Озерна теж користується попитом серед хмельничан. Однак, зауважу, що ці водойми є несанкціонованими, тому купатися в них небезпечно, – прокоментував Ярослав Степанович.

До початку купального сезону на міському пляжі проводяться роботи з оновлення та благоустрою. На заплановані роботи планують витратити 325 тисяч гривень. Нагадаємо, що вандали вже встигли відмітитися на території відпочинкової зони, зіпсувавши одну з нових роздягалень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS