Новини
Дозвілля

Дощ, рок та італійці: чим запам’ятався перший день «Rock&Buh» у Хмельницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

В першу чергу, звісно, дощем, який протягом декількох годин так щедро поливав місто, що змусив не тільки неабияк похвилюватися любителів потусити під рок на відкритому просторі, а й наробив клопоту мешканцям Львівського шосе та підприємцям на ринку (їх вчергове затопило).

Але до початку фестивалю в небі розвиднілося, і на міський пляж потягнулися перші відвідувачі. Традиційно, в перші години на березі Південного Бугу було просторо. Щедро змочену дощем землю на території фестивалю в особливо вогких місцях присипали тирсою, дехто з досвідчених фестивальників приніс з собою розкладні стільці, хтось присів біля столиків на фудкорті – але вільно посидіти на травичці, слухаючи музику, цього разу не вдалося.

На двох сценах в перший день виступали: на головній сцені – кияни Gerollds, «Navkolo Kola» та Gapochka», а також італійський гурт «WakeUpCall». На другій сцені запалювали публіку «Dot Gain», «Штучне дихання», «Vovk». Найбільше овацій та емоцій дісталося італійцям – з  ними селфилися, обіймалися, просили дати автограф на всьому, що під руку трапиться, і довго не хотіли відпускати схвильовані молоді любителі музики. Гаряче було й біля другої сцени, де молоді люди завзято підтанцьовували та традиційно влаштовували штурханину.

На «Rock&Buh-2019», який у Хмельницьому проходить вже втретє, організатори, врахувавши позитивний досвід минулорічної «Республіки», знову подбали про екологію, пустивши в продаж спеціально виготовлені келихи для багаторазового використання з логотипом фестивалю. Ціна – більш ніж демократична – всього 15 гривень. І купити їх можна просто так, хоча деякі продавці напоїв на фудкорті ввічливо та з посмішкою пояснювали, що купувати порожню склянку якось нелогічно. Крім келихів, на пам’ять можна було також придбати спеціально виготовлені для цьогорічного «Rock&Buh» футболки з логотипом фестивалю.

Фудкорт, до речі, користувався не меншою популярністю, ніж музиканти. Вільних столиків (особливо в другій половині першого фестивального дня) практично не було, а біля наметів з наїдками та напоями постійно стояли черги.

Не зважаючи на те, що у перший день фестивалю, за попередніми оцінками, берегом Південного Бугу пройшло декілька тисяч людей, територія залишилася майже бездоганно чисто. Лише подекуди валялися скляні пляшки з-під пива, але загалом сміттєвих баків, розставлених по всій території, вистачило. До того ж, їх регулярно спорожнювали прибиральники.

Завершив перший фестивальний день на головній сцені гурт «СКАЙ», зірвавши бурхливі овації та зібравши перед сценою чималий натовп містян. Та й біля малої сцени було не дуже просторо – бажаючих послухати рок у виконанні Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру виявилося достатньо.

Попри те, що перший фестивальний день котився до завершення, хмельничани продовжувалися вливатися у фестивальний гурт, аби бодай з півгодини послухати музику та поласувати шашликами-пловом-картоплею-овочами тощо, запити то все напоями та послухати музику просто неба.

Що чекає на хмельничан на «Rock&Buh-2019» сьогодні:

Головна сцена

17.00 – 17.45 «Мадам Тюссо» (Одеса)

18.00 – 18.45 «Toys&Hammers (Київ)

19.00 – 19.45 «Аuditoria» (Київ)

20.00 – 21.00 «Гуцул Каліпсо» (Чернівці)

21.15 – 22.15 «Роллік’с» (Херсон)

22.30 – 23.30 «ТНМК»

Друга сцена

17.30 – 18.30 ZABAVKA (Хмельницький)

18.45 – 19.45 «The Wine Philosophy» (Хмельницький)

20.00 – 21.00 «VINOK» (Київ)

21.20 – 22.20 [O”] (Київ)

Електронна сцена

15.00 – Музична лабораторія від Muztorg.ua (майстер-класи з гри на музичних інструментах)

19.00 – FTBT

21.00 – NUEM

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS