Новини
Освіта

Палац творчості у Хмельницькому зміниться кардинально

Капітальний ремонт тут розпочали два роки тому. Наразі компанія-підрядник утеплює фасад будівлі та шпаклює вікна. З 2017 на ремонтні роботи витратили близько 9 мільйонів гривень. Загалом вартість проекту – майже 15 мільйонів.

«В минулому році головним чином акцентували увагу на ремонт сходів, плит перекриття між підвалами і входом. Це були важкі технічно роботи, вони відбувалися дуже довго, затягувалися. Трохи ми підганяли підрядників.  А вже зараз почали безпосередньо утеплення самого фасаду. Після утеплення, після нового дизайну Палац творчості повністю змінить вигляд. Це не буде стара, така вбита зашкарубла сіра совкова будівля, це буде сучасний об’єкт», – розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Таких палаців, як у Хмельницькому, в Україні лише п’ять. Заклад унікальний, адже тут є велика сцена для концертних виступів і хореографічні класи. Зведений 31 рік тому, капітально ремонтується він уперше. За проектом, будівля Палацу зміниться кардинально.

Нині у 143 класах Палацу творчості займається понад дві з половиною тисячі хмельницьких школярів.

Два роки тому на території Палацу творчості за кошти з міського бюджету збудували скейт-парк. У планах міської влади на найближчі роки – ремонт прилеглої території закладу. Повністю оновлений Палац творчості зустрічатиме вихованців уже наступного року.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS