Новини
Екологія

Як у Хмельницькому омолоджують дерева

Щороку у місті «капітально ремонтують» їх понад тисячу. В першу чергу, омолоджують старі дерева, які уже припинили ріст і в них почали відмирати кінцівки гілок. У таких рослин обрізають частину скелету і верхівку. Скільки саме – залежить від породи. «Капремонт» насаджень відбувається, коли дерева відпочивають – восени, взимку та навесні. Роблять це для того, аби додати рослинам краси та форми. А головне – врятувати від старості.

Каштанам та липам, які нині ростуть на Проскурівській, – від 40 до 50 років. Востаннє їх омолоджували у 2015. На рослини чекає повторне омолодження приблизно через вісім років. А найбільше нині потребують уваги тополі, яких багато на Старокостянтинівському шосе, вулицях Проскурівського підпілля і Курчатова. А також – дерева, які ростуть на Героїв Майдану та Гагаріна.

В цьому році у Хмельницькому вже омолодили 800 дерев. Найкраще цьому піддаються каштани, липи та тополі. Гірше – клени та хвойні дерева. На омолодження рослин з міського бюджету у 2019 виділено два мільйони гривень.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS