Новини
Суспільство

Як хмельничанам започаткувати власну справу завдяки службі зайнятості

Хмельницька обласна служба зайнятості надає широкий спектр послуг, у тому числі сприяє започаткуванню безробітними власної справи (малого підприємництва). Згідно зі статистичними даними, протягом січня-квітня 2019 року у Хмельницькій області за сприяння обласної служби зайнятості 47 осіб взяли одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

«Сьогодні ми маємо цілу низку успішних прикладів ведення підприємницької діяльності. Колишні АТОвці, домогосподарки, мешканці сільської місцевості та громадяни, які звертаються до нас за допомогою, відкрили власні пекарні, салони краси, магазини продовольчих товарів тощо», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Аби скористатися такою послугою, безробітним надаються індивідуальні профконсультації профільними спеціалістами, їх залучають до семінарів з основ підприємництва, далі розробка бізнес-плану, засідання комісії, прийняття керівником центру зайнятості остаточного рішення щодо виплати допомоги по безробіттю, державна реєстрація безробітного, як суб’єкта підприємницької діяльності (детальніше за посиланням).

Варто зазначити, що з початку року найбільше осіб, які започаткували бізнес з нуля – молодь, у віці до 35 років (55,3%), далі особи соціально-незахищених категорій (48,9%) і жінки (42,6%).  

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS