Новини
Новини бізнесу

Першу сімейну молочну ферму відкрили на Красилівщині

На Красилівщині 31 травня відкрили першу сімейну молочну ферму «Молочна імперія». Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

В області на сьогоднішній день вже працює три фермерських господарства сімейного типу з виробництва молока (2 у Ізяславському районі та 1 у Полонському районі). Проводиться робота над створенням ще шести фермерських господарств за підтримки проекту «Укрмілкінвест» в Ізяславському, Білогірському, Дунаєвецькому, Славутському, Хмельницькому, Красилівському.

“Загалом в області за два останніх роки зареєстровано 32 фізичні особи-підприємці, які займаються тваринництвом, вони є потенційними сімейними фермерськими господарствами”, – зазначили у прес-службі.

Сімейним фермерським господарствам надається підтримка з державного бюджету, вони зможуть одержати відшкодування за придбання насіння, техніки вітчизняного виробництва та скористатись пільговим кредитом, а новостворені господарства – отримати субсидію на гектар землі в розмірі 3000 гривень.

В Хмельницькій області працює Програма розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2017-2021 роки». На 2019 рік Програмою передбачено фінансування з обласного бюджету в сумі 4,4 млн .грн. на часткове відшкодування вартості доїльних апаратів. Станом на 30 травня поточного року на виконання Програми у 2019 році за напрямом «Часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання (включаючи приватний сектор)» прийнято 116 пакетів на суму 650 тис. грн.

“Створення сімейних (фермерських ) господарств дасть можливість легалізувати діяльність фізичних осіб у формі підприємницької діяльності, створити нові робочі місця, покращити соціальний захист селян (пенсійне забезпечення та інше) та в кінцевому результаті збільшити надходження до місцевих бюджетів, а сімейна молочна ферма ” Молочна імперія”, перша в Красилівському районі, повинна стати успішним прикладом для наступних послідовників”, – додають в ОДА.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS