Новини
Освіта

Хмельничани зможуть записувати дітей у садок за 30 секунд

Систему Smart City — повноцінний інструмент для підвищення якості освітніх та медичних послуг — презентували у Хмельницькому. Розробили її львівські IT-спеціалісти три роки тому. І вже з січня цього року активно впроваджують спільно з Львівською міською радою. За допомогою Smart City стати в електронну чергу у дошкільний заклад можна за 30 секунд. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Відсутність корупційної складової, прозорість і громадський контроль — основні переваги такої системи, яка може з`явитися і в Хмельницькому. А ще завдяки Smart City  містяни можуть дізнатися про фінансування харчування в школах та дитсадках і подати заяву в перший клас, не виходячи з дому.

Інструмент для підвищення якості освітніх та медичних послуг виключає будь-яку корупцію, є прозорим і доступним. Приміром, записати дитину в садочок можна за 30 секунд. Система автоматично формує заявки у 3 заклади одночасно, а списки є відкритими.

“Найкраще це все автоматизувати і не дати змогу будь-кому втручатися у процес зарахування. А також це спрощена комунікація для мешканців. Все в режимі онлайн, у телефоні, комп’ютері. Треба тільки записатися і вже 1 вересня йти у садок”, – розповів керівник українського підрозділу компанії SK Group Юрій Свірський.

Львів’яни розповідають, що після впровадження системи у їхньому місті, де були скарги на запис до садочків, проблем поменшало. З вересня у Хмельницькому планують запровадити контроль за коштами на харчування у навчальних закладах. Для цього залучать грантові кошти.

Міська влада розглядає таку співпрацю як удосконалення електронних сервісів, що вже є у Хмельницькому.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS