Новини
Події

Нетішинські водії не пропустили вогнеборців на пожежу в дев’ятиповерхівці

У Нетішині сьогодні, 5 червня, загорілась дев’ятиповерхівка на вул. Михайлова, 24. Пожежа виникла у квартирі на п’ятому поверсі будинку. Про це повідомляється на сторінці виконкому у Фейсбуці. Зазначається, що вогнеборці ледве встигли врятувати людей, бо не могли доїхати до місця події через місцевих водіїв.

“Негайно за викликом було направлено 3 відділення рятувальників восьмої державної пожежно-рятувальної частини. 9 вогнеборців оперативно виїхали на виклик, проте на шляху до місця пожежі на них чекали неприємні перешкоди – рух пожежних автомобілів був заблокований. Учасники дорожнього руху не поступалися дорогою транспортним засобам з увімкненими спецсигналами. Почувши сигнал, водії наче навмисно вишукувалися в ряд прямо перед спецавтомобілями рятувальників”, – йдеться у повідомленні.

Прибувши на місце виклику, вогнеборці розгорнули автодрабину до вікна квартири, аби дістатися до вікна квартири. Одночасно, через сходову клітину відділення рятувальників направилося до місця загорання. Через сильне задимлення надзвичайникам довелося застосовувати апарати захисту органів дихання та зору.

“Під час розвідки бійці виявили 61-річну жінку в квартирі та на маму з 5-річною дитиною на руках, які перебували на балконі. Постраждалих вивели на свіже повітря та передали медикам. Надзвичайники швидко впоралися із пожежею та запобігли подальшому розповсюдженню полум’я. Причина пожежі наразі встановлюється”, – розповіли у виконкомі.

Нагадуємо, що відповідно до ч.3 ст.122 кодексу України про адміністративні правопорушення за ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції з увімкненими проблисковими маячками накладається штраф у розмірі від 510 до 680 грн. Окрім того, у правилах дорожнього руху передбачено, що у випадку наближення транспортного засобу із спецсигналами пішохід має утриматися від переходу проїжджої частини або звільнити її. А якщо такий перехід не почався, то утриматися, поки не проїде такий транспортний засіб.

“Закликаємо містян поважати спецтехніку із проблисковими маячками і за будь-яких обставин давати їй дорогу, адже кожна хвилина може бути на вагу «золота»”, – звертаються у міській раді до мешканців Нетішина.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS