Новини
Суспільство

На міський пляж у Хмельницькому чекає ще більше оновлень

У Хмельницькому на міському пляжі побільшає сонцезахисних парасольок. Комунальники обіцяють встановити ще один ряд таких. А також хочуть збільшити кількість фонтанів з питною водою і відремонтувати лавки. Більшість робіт запланували уже на наступний рік, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Поки що комунальникам доводиться стежити, щоби не пошкодили цьогорічні обновки. Нова вбиральня вже постраждала, а роздягальні ремонтували двічі.

“Ще раз зламали роздягальню, вибили дві дошки, то ми вже купили їх прозапас”, розповів начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Цьогоріч з міського бюджету виділили майже півмільйона гривень, аби навести порядок на пляжі. До купального сезону тут встигли розширити пляжну смугу, завезли 300 тонн піску. А старі аварійні парасолі, роздягальні і фонтани прибрали. Щодня на пляжі сотні відпочивальників. Зміни на узбережжі Південного Бугу оцінили.

Лише сміття, яке ще прибирають, нагадує про колишнє кафе “Малібу”. Як виявилося, ця споруда, що стояла тут роками, була незаконною. Тож її демонтували. Що буде на місці “Малібу”, поки невідомо.

“Доцільно, щоб на пляжі був якийсь МАФ, який би міг продавати людям холодну водичку, морозиво. В якому то буде форматі – ще вирішуватимемо”, – додав Василь Новачок.

Пляж є частиною парку “Молодіжний”, на нього теж чекають масштабні зміни.

“Більше відпочинкова інфраструктура буде створюватись при реконструкції парку. Це спортивний майданчик, майданчики для пляжного  волейболу, футболу, сцени, велодоріжки, пішохідні доріжки. Зараз проект готується”, – зауважив міський голова Олександр Симчишин.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS