Новини
Суспільство

Частування з піцою влаштовують у Хмельницькому для дітей з малозабезпечених сімей

Величезна запашна піца, картопля-фрі та соус, сік у прозорих склянках, задоволені дитячі обличчя. Таку картину можна спостерігати щосуботи у піцерії «New York Sreet», що у ТЦ «Квартал». В цей вихідний день сюди уже протягом майже 8 місяців поласувати піцою приходять дітлахи, в сім’ях яких зазвичай такі ласощі – рідкість. За сприяння керівництва закладу ініціатива небайдужих активістів стала реальністю.

Одна з ініціаторок такого благодійного частування – мама двох синів Анна Чигирин, яка ще 2014 року переїхала до Хмельницького з Луганська. Жінка, за її словами, головна в сфері турботи про малозабезпечені верстви населення у громадській організації «Територія добра Поділля». На її плечі лягла відповідальність за те, аби якнайбільшій кількості дітлахів з малозабезпечених, багатодітних сімей, а також з родин переселенців подарувати свято.

За словами Анни, спочатку силами громадської організації вони проводили благодійні дитячі ранки. А потім придумали ще й такі суботні посиденьки для дітлахів. Щоправда, не всі батьки з тих, яких відносять до категорії малозабезпечених погоджуються привести дітей на частування. Кажуть, мовляв, ми цього не потребуємо.

«Я цього не розумію, – каже Анна. – Вони може й не потребують, але діти? Їм же завжди хочеться свята та смаколиків».

Зазвичай на такі суботні дитячі посиденьки збирають 6-8 дітлахів. Більше – складніше, адже діти непосидючі, тож встежити за ними буває важко. Влітку «команда» на піцу збирається в меншому складі, адже багатьох на канікули відвозять до бабусь-дідусів або в літні табори. А ось восени та взимку компанії збираються в повному складі.

Документів на підтвердження того, що дитина дійсно з малозабезпеченої або багатодітної сім’ї, тут ніяких не вимагають. Навіть якщо хтось і не дуже, на перший погляд, потребує благодійного пригощання, на це не звертають уваги, адже роблять свято не для дорослих, а для дітей, аби вони поласували смачним та поспілкувалися між собою.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS