Новини
Політика

Лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко відвідав міста області в рамках туру оновленої політсили

З собою п’ятий президент України привіз членів своєї команди – громадських активістів, медіа-борців, волонтерів – Віталія Гайдукевича, Софію Федину та Андрія Карпова, більш відомого як Андрій Полтава.

Почав свій візит на Хмельниччину Петро Порошенко з історичного осердя області Меджибожа. Попри будній день, послухати лідера «ЄС» у сквері Героїв АТО зібралося чимало селян. Говорив Петро Олексійович про речі, важливі для майбутнього країни, але не завжди зрозумілі тим, хто звик жити минулим та одним днем. Зокрема, про армію.

«П’ять років в умовах російської окупації, у умовах гібридної війни, в умовах ембарго для української економіки, яке застосувала Росія, нам вдалося побудувати армію, якою пишається весь український народ. Армію, яка є гарантом суверенітету та територіальної цілісності і незалежності нашої держави, на відміну від будапештських папірців, які не варті паперу, на яких вони написані», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Згадав Петро Порошенко і про церкву. Про московське ярмо, яке було нарешті зняте з українського православ’я. Це те, про що мріяли свідомі українці понад три сотні років. Відтак сьогодні церква, яка відображає наш народ, наше суспільство, визнана світовим православ’ям.

Не забув Петро Олексійович і про чи на не найголовніше. Про те, що робить українців – насправді українцями.  Про те, на що протягом 27 років не знаходилося політичної волі:

«Вперше за 27 років після відродження нашої держави, ми захистили нашу мову. Закон про мову не має нічого спільного ні з російською, ні з єврейською, ні з болгарською, ні з румунською, ні з польською, ні з угорською, ні з якими іншими мовами. Це – про українську мову. І де ж саме її треба захищати, як не в Україні?», – сказав екс-президент.

І додав: він пишається тим, що під цим законом стоїть саме його підпис, як президента України.

Загалом протягом двох днів лідер політичної партії «Європейська Солідарність» відвідав Меджибіж, Хмельницький, Ярмолинці, Дунаївці та Кам’янець-Подільський, де, власне, не лише виступив перед містянами, а й представив свою команду.

Головний меседж, який залишив Порошенко подолянам – про необхідність об’єднання.

«Не заради минулого, хоча нам є що захищати і нам потрібно зупинити реванш. Об’єднатися заради майбутнього. Ми зараз чітко знаємо, що і коли треба зробити. До 2023 року ми маємо відповідати всім критеріям, які необхідні для вступу України в Європейський Союз. ЄС – це верховенство права, демократія, свобода слова, свобода ЗМІ, шана і повага до людини, захист конституційних прав і свобод громадян. А ще – це є рівень життя. І ми маємо зараз точно об’єднатися, точно показати, що українці єдині, і здатні захистити свою державу, свої здобутки», – сказав Петро Порошенко.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS