Новини
Політика

Волонтери «Європейської Солідарності» – «ЗА» європейські цінності

Підтримати реформаційні амбіції України та зберегти вектор євроінтеграції у зовнішній політиці закликають відомі поборники всеукраїнського волонтерського руху Софія Федина та Андрій Карпов (Полтава).

Минулого тижня знані активісти громади, волонтери та нові обличчя політичної партії «Європейська Солідарність» завітали на Хмельниччину в рамках лідерського туру регіонами голови оновленої політичної сили Петра Порошенка.

Що б не презентували як основу своєї передвиборчої програми численні політичні сили, що наразі балотуються до Верховної Ради України, вони однозначно зацікавлені бачити в своєму складі медійних особистостей.  В свою чергу вітчизняні селебрітіс та активісти громадського сектору мають карт-бланш у своєму виборі.

Якими принципами керуються об’єднані, в першу чергу, волонтерством представники українського медіа-простору, якщо партії здебільшого декларують дотичні ідеї та вектори розвитку держави в цілому?

Софія Федина – громадська діячка; волонтерка; кандидат політичних наук; доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Львівського національного університету імені Івана Франка; співачка; телеведуча – приклад поєднання інтелекту, жіночості та неймовірної стійкості переконань.

Пані Софія наголошує: перше, що привабило її у представництві політичної партії «Європейська Солідарність» – це команда, її особистості, люди справ, а не пустих обіцянок. Серед своїх однопартійців Софія Федина особливо відзначила Михайла Забродського, Героя України, генерал-лейтенант, командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України, першого заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ і керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Окремо – Яну Зінкевич – доброволицю, медика, засновницю   Медичного батальйону «Госпітальєри».

Також активістка відзначила, що 70% актуальної команди політичної партії «ЄС» ніколи не були у владних кабінетах та не балотувались до Верховної Ради України. А 30% команди складають люди, які були обрані до нової команди шляхом громадських праймеріз. Що, за словами пані Федини, є ознакою дійсно нового політичного утворення незаангажованих лідерів.

Софія Романівна зауважила, що у складі партії 30% жінок – кращий показник дотримання принципів гендерної рівності серед представлених у виборчому процесі політсил. Насамкінець пані Софія наголосила, що довіряє людям – волонтерам, громадським активістам, які вже п’ятий рік поспіль відвойовують Україну на усіх фронтах, в тому числі, у щоденних інформаційних боях, за справжню, незаангажовану інформацію. Що її однопартійні у своєму виборі керуються спільними українськими цінностями: мови, церкви й армії – єдиними маркерами успішності України в цілому.

Ще один медійний експерт – відео-блогер, волонтер, автор, творець і ведучий інтернет-шоу «ВАТА ШОУ» – Андрій Полтава,також віддав перевагу оновленій політсилі. Свій вибір з-поміж різноманіття програм та векторних орієнтирів обґрунтовує, як єдиний можливий. Андрій Карпов (Полтава) наголошує на програмних пріоритетах партії, як основних актуальних цінностях проукраїнського виборця. Так, зауважує блогер, в статуті партії «Європейська Солідарність» прописаний проєвропейських вектор розвитку зовнішніх відносин держави, націлений  на вступ України до НАТО та повноцінне членство у європейській родині. Крім того, ці зміни саме при владі лідера політичної партії «ЄС» Петра Порошенка були внесені у Конституцію України.

Відстоювання пріоритетів, які роблять українців – українцями, – ось тези, які лежать в основі порядку денного політичної партії «Європейська Солідарність».

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS