Новини
Економіка

У Хмельницькому вивели з «тіні» двох міжнародних перевізників

У Хмельницькому фіскали вивели з “тіні” двох підприємців, які працюють у сфері перевезень, у тому числі міжнародних. Їхні водії перетинали кордон, не оформивши документи, відповідно до вимог чинного трудового законодавства.

Як показала перевірка, в одного з хмельницьких ФОПів протягом останніх кількох років працювало загалом півсотні найманців, які отримували заробітну плату «у конверті» без сплати податків та відрахувань у державні соціальні фонди. Податківці підрахували, що водії-нелегали за свої послуги за цей час мали б отримати щонайменше 576 тисяч гривень заробітної плати. Таким чином роботодавцю донараховано до сплати 103,6 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб, 126 тисяч гривень єдиного соціального внеску та 8,6 тисяч гривень військового збору.

Ще один приватний підприємець з Хмельницького, який здійснює міжнародні вантажні перевезення, вирішив все ж таки легалізувати своїх найманих працівників, оформивши з ними договори цивільно-правового характеру. Проте цим і обмежився, бо жодних податків за роботу на нього протягом останніх років понад двох десятків найманих осіб так і не сплатив. Це призвело до того, що підприємцю донараховано до сплати майже 300 тисяч гривень податкових зобов’язань.

Тепер порушникам трудового законодавства ще й «світять» чималі штрафи за їх тіньову діяльність, адже матеріали з цього приводу податківці передали для подальшого прийняття рішення до Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS