Новини
Екологія

З’явились результати досліджень Південного Бугу: що знайшли у воді

З’явились результати лабораторних досліджень води у річці Південний Буг. Про це повідомляється на сторінці Держекоінспекції області у Фейсбуці.

Як повідомляється, 3 липня цього року інспектори здійснили обстеження прибережено-захисних смуг та провели відбір 14 проб поверхневих вод річки Південний Буг на території Хмельницького та Летичівського районів та річки Плоської, що в обласному центрі.

“За результатами досліджень виявлено перевищення хімічного споживання кисню (ХСК) у всіх 14 пробах, що свідчить про забруднення водойм і вимагає застосування відповідних заходів для проведення їх очистки”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, виявили перевищення хімічного споживання кисню на р.Плоській ближче до місця впадіння у р.Південий Буг та по вул.Геологів зі сторони ринку Ранковий (вміст кисню складав 1,9 мг/см3 та 2,1мг/см3 відповідно при нормі – 4 мг/см3).

Що означає перевищення показника хімічного споживання кисню (ХСК) та про що він може свідчити?

Хімічне споживання кисню (ХСК): кількість кисню, необхідна для хімічного окиснення неорганічних і органічних речовин. Різке зростання ХСК води свідчить про забруднення водойми. Величина ХСК є важливою гігієнічною характеристикою води, яка дозволяє судити про забрудненість води окисленими речовинами, але не дає інформації про склад забруднення.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS