Новини
Суспільство

Двох підприємців з Хмельниччини оштрафували на 60 тисяч гривень

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Рябко К.І. (м. Полонне) та ФОП Дрегало С.П. (м. Полонне) загалом на 60 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що фізичні особи-підприємці у березні 2018 року узгодили дії під час проведення Відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади процедури відкритих торгів із закупівлі вершкового масла.

Встановлені Відділенням обставини свідчать про співпрацю між суб’єктами господарювання, що підтверджує обмін інформацією між ними при підготовці тендерних пропозицій та узгоджену поведінку, повідомляє прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Переможцем торгів визнано ФОП Дрегало С.П., тендерна пропозиція якої була найбільш економічно вигідною, вартість предмету закупівлі склала 869 400,00 гривень.

Учасники подали свої тендерні пропозиції з одного авторизованого електронного майданчика та завантажили їх з використанням однієї IP-адреси. Суб’єкти господарювання подали до тендерних пропозицій ідентично оформлені додаткові документи. ФОП Рябко К.І., ФОП Дрегало С.П. при здійсненні господарській діяльності спільно використовували один автомобіль, який належав їм на правах оренди.

ФОП Рябко К.І. та ФОП Дрегало С.П. під час підготовки документації для участі у тендері діяли не самостійно, узгоджували свої дії та не змагалися між собою, що є обов’язковою умовою участі у конкурентних процедурах закупівлі за Законом України «Про публічні закупівлі». Внаслідок узгодженості поведінки право на укладення договору за результатами торгів ФОП Дрегало С.П. одержано не на конкурентних засадах, чим спотворено результати торгів.

ФОП Рябко К.І. та ФОП Дрегало С.П. заборонено брати участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS