Новини
Суспільство

На Хмельниччині провели в останню дорогу загиблого солдата

Хмельниччина другий день поспіль прощається із загиблими Захисниками України. Панахида за солдатом Романом Джерелейком відбулася на центральній площі у Волочиську, повідомили в інформагентстві Армія Inform.

Як повідомили у Волочиській ОТГ, солдат Джерелейко Роман Васильович 19 липня зазнав кульового поранення від рук ворожого снайпера під час інженерного обладнання позицій.

“Медик, що своєчасно прибув з сусідньої позиції, – кваліфіковано надав йому першу медичну допомогу. Вже після оповіщення по черговим засобам зв’язку, на місце події одразу прибули командир роти та командир взводу, які особисто почали здійснювати евакуацію солдата Романа Джерелейка. За 15 метрів від позиції, під час закріплення тяжкопораненого на ношах, ворог поцілив вдруге – цього разу в командира взводу, старшину Бардалима Олександра Володимировича. Характер поранення був несумісним з життям і протягом хвилини часу Олександр помер на руках свого командира роти”, – повідомляють в ОТГ.

Незважаючи на продовження обстрілу та небезпеку, бійцям вдалось евакуювати тяжкопораненого 30-річного солдата Романа. Медики робили усе можливе, щоб врятувати бійця, але, на жаль, велика крововтрата та важке поранення не дали йому шансів на життя і у міській лікарні м. Курахове він помер.

Солдат Роман Джерелейко був родом з міста Волочиськ, проходив службу в 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила. В нього залишились матір, батько, а також син Данило, 2012 року народження.

Нагадаємо, вчора у Хмельницькому поховали воїна-розвідника 8 окремого полку спецпризначення ССО старшого солдата Богдана Бігуса. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS