Новини
Події

Хотіла вдарити парасолькою: на Хмельниччині суд оштрафував матір учениці за образу сільської вчительки

На Хмельниччині суд захистив честь і гідність сільської вчительки, яку матір учениці обматюкала і намагалась вдарити парасолькою. Про це повідомляє пресслужба суду.

Конфлікт між жінками виник 7 червня в методкабінеті школи. Матір тамтешньої учениці нецензурно облаяла педагога, скинула зі столу її зошити й книги. Такими діями, на думку поліцейських, вона вчинила адмінправопорушення, передбачене статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «Дрібне хуліганство».

Полонський суд провадження у справі закрив за відсутністю складу адміністративного правопорушення. Однак вчителька оскаржила постанову до Хмельницького апеляційного суду. Вона пояснила, що суд першої інстанції неповно з’ясував обставини справи, тому помилково зробив висновок щодо невинуватості жінки, яка при інших вчителях грубо принизила її честь і гідність, облаяла, намагалася вдарити парасолькою,  і про те, що методичний кабінет – не громадське місце.

«Ураховуючи, що місцем вчинення адміністративного правопорушення був методичний кабінет навчального закладу, який є доступним для необмеженої кількості осіб, зокрема, й учнів, присутність у ньому інших вчителів, апеляційний суд уважає, що за таких обставин поведінку Д., яка полягала у нецензурній лайці на підвищених тонах на адресу потерпілої, намагання нанести удари, розкидання книг та зошитів слід розцінювати саме як хуліганські дії», – констатує апеляційний суд.

Відтак, жінку визнали винною й оштрафували на 85 грн.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS