Новини
Економіка

У будівництво сонячної станції у Старій Синяві інвестують понад 120 млн грн

У Старосинявській ОТГ триває нове будівництво сонячної (фотовольтаїчної) електростанції на вул. Заводській. Про це йдеться на сайті ОТГ.

“Старосинявська селищна рада виділила земельну ділянку в межах населеного пункту площею 10,1 га під будівництво потужної сонячної електростанції. Віднайдено інвесторів, які реально взялися за цю справу. Навесні 2019 року було розпочато ряд робіт в мікрорайоні Цукрозаводу”, – йдеться у повідомленні.

Інвестором цього об’єкта є товариство з обмеженою відповідальністю «НОРД ЮКРЕЙН».

Сонячна (фотовольтаїчна) електростанція потужністю 5,1 МВт розміщена на земельній ділянці площею 10,1 га, – землі промисловості, які роками заростали бур’янами і не приносили ніякої користі ні людям, ні громаді. 

“Інвестор наразі вкладає в розвиток інфраструктури Старосинявської ОТГ більше 120 млн грн., сплачуючи в селищний бюджет за оренду цієї земельної ділянки, що дасть нам можливість виконати багато звернень і депутатів селищної ради, і громадян щодо ремонту доріг, освітлення вулиць, благоустрою та ін.”, – повідомили в ОТГ.

Потужність сонячної електростанції 5,1 МВт дає можливість забезпечити електроенергією, без врахування великих об’єктів промисловості, населення всієї ОТГ. На сьогодні на об’єкті працює 35 працівників – місцевих жителів за умовами договору –підряду. В подальшому на об’єкті планується працевлаштувати на постійній основі 15 чоловік.

“Старосинявська селищна рада на цьому не зупиняється, на часі є напрацювання щодо залучення інвесторів на будівництво потужнішої сонячної електростанції – 20 МВт. Планується виділення для цього об’єкту земельної ділянки 20 га земель промисловості”, – додають в ОТГ.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS