Новини
Кримінал

Мешканця Хмельниччини засудили на 5 років за хабар поліцейському

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок Ізяславського районного суду, яким обвинуваченому в спробі підкупу поліцейського призначено покарання – 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

У лютому минулого року правоохоронці задокументоли факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю. Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за здійснення діяльності, пов’язаної із незаконним зайняттям гральним бізнесом, правопорушник запропонував хабар слідчому слідчого відділу Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області неправомірну вигоду.

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та за вказаним фактом на підставі рапорту поліцейського розпочато кримінальне провадження.

Під час дачі хабара, громадянина, який таким чином намагався уникнути відповідальності, викрито, а грошові кошти в сумі 5 тис. грн. вилучено.

Стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий, будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції засуджений оскаржив його в апеляційному порядку, однак цю скаргу залишено без задоволення.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS