Новини
Дозвілля

У Хмельницькому експонують раритетний флакон парфумів

Флакон парфумів відомої чеської фірми став експонатом місяця у Хмельницькому краєзнавчому музеї. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Вік флакона датується сімдесятими роками минулого століття. Його власниця — місцева зубна лікарка Тамара Сироткіна. До музею раритет передала онука Тамари Олександрівни.

“На літній період, у липні-серпні, експонується пляшечка для парфумів чеської фірми “Яблунекс”, яка спеціалізується на виробах з біжутерії”, – розповіла старший науковий співробітник музею Ольга Чук.

Нині вироби цієї фірми носять модниці із сотні країн світу. Прикраси ювеліри створюють не з каменю, а зі скла. Невеличка пляшечка не залишить байдужими і наших сучасників.

“На цій пляшечці поєднані унікальні техніки обробки металу і доповнено камінням, має гарний дизайн”, – зауважила співробітниця музею.

У музея саме діє виставка “Вернісаж на Подільській”, у її експозиції зібрано одяг, взуття й аксесуари модниць післявоєнного часу. Тут також презентують сукню власниці пляшечки для парфумів.

“У пляшці навіть збереглися кілька крапель парфумів, але вони, звичайно не передають той запах, що у 70-х роках”,- додала  Ольга Чук.

Експонат місяця у музеї можна подивитися до кінця місяця, а от виставка діятиме до середини осені.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS