Новини
Суспільство

У Нетішині запровадили карантинні заходи через скаженого лиса

У Нетішині запроваджено карантинні заходи в дачному масиві. Про це повідомляють у міській раді.

Як зазначається, минулого місяця нетішинці неодноразово зустрічали в районі дач лисицю. 25 червня на подвір’я однієї з дач забрався лис, його задушив домашній собака. Власник дачі повідомив про випадок і на місце події негайно виїхали працівники Нетішинської дільничної лікарні ветеринарної медицини. 

“Працівники розпочали вакцинацію неприщепленого собаки та забрали на дослідження лиса. Наступного дня працівниками Славутської районної державної лікарні ветеринарної медицини територію подвір’я було піддано вимушеній дезинфекції. 15 липня надішов висновок з Хмельницької РДЛДПСС, що в лиса встановлено сказ”, – йдеться у повідомленні.

Відтак у місті було запроваджено карантинні заходи  та визначено загрозливу зону в межах населених пунктів району: с. Старий Кривин, Комарівка, Колом’є, Полянь, а також лісових і польових угідь прилеглих до населених пунктів, в зв’язку з випадком сказу червоного лиса.

Працівники ветлікарні на цих територіях будуть здійснювати подвірний обхід дворогосподарств, з метою обліку всіх наявних тварин. За результатами обліку буде проведена допрививка невакцинованих тварин.  

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS