Новини
Економіка

Верховний Суд України дозволив встановлювати у Хмельницькому нові МАФи

У Хмельницькому дозволили встановлювати нові МАФи. Таке рішення прийняв Верховний Суд України у складі колегії суддів Касаційного господарського суду, задовольнивши касаційну скаргу Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. 

Відділення зобов’язало Хмельницьку міську раду припинити антиконкурентні дії. Хмельницька міська рада встановила заборону на розміщення нових та розширення існуючих тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, що не передбачено і не відповідає вимогам чинного законодавства та може призвести до обмеження конкуренції. 

“На території міста Хмельницького суб’єктами господарювання розміщено 337 тимчасових споруд. Встановлення повної заборони розміщення тимчасових споруд надає перевагу суб’єктам господарювання, які вже їх встановили, та створює бар’єри входження на ринок новим суб’єктам господарювання”, – вважають антимонопольники.. 

Дії Хмельницької міської ради були визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органів місцевого самоврядування, які можуть призвести до недопущення конкуренції. Хмельницька міська рада рішення не виконала, тому Відділення звернулось до суду з позовом про зобов`язання ради виконати рішення Відділення.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS