Новини
Суспільство

На Хмельниччині 184 роботодавці отримали компенсацію за нові робочі місця

За перше півріччя 2019 року 184 роботодавці на Хмельниччині отримали компенсацію за нові робочі місця. Про це повідомили в обласній службі зайнятості.

Як зазначається, одним із ефективних методів стимулювання роботодавців до створення та збереження робочих місць – компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування за особу, яка була працевлаштована за сприянням служби зайнятості. 

Протягом січня – червня 2019 року 184 роботодавці отримали компенсацію єдиного соціального внеску за працевлаштування на нові робочі місця 299 безробітних осіб. Із числа працевлаштованих – 115 осіб із соціально незахищеної категорії, зокрема 16 осіб з інвалідністю та 2 учасника АТО. Також, 96 суб’єктів малого підприємництва отримали компенсацію єдиного соціального внеску за 184 особи, які були працевлаштовані на нові робочі місця у пріоритетних галузях економіки: переробна промисловість (виробництво одягу та оброблення деревини), оптова та роздрібна торгівля, будівництво, сільське господарство (вирощування зернових культур). В цілому за 2019 рік роботодавцям компенсовано майже 800 тис. гривень.

Право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце безробітних із соціально незахищеної категорії населення та роботодавець який є суб’єктом малого підприємництва у разі, якщо працевлаштування відбулося на нове робоче місце, створене у пріоритетних галузях економіки. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи при умові збереження гарантії зайнятості особи строком не менше ніж на два роки.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS