Новини
Економіка

На Хмельниччині заощадили понад 700 мільйонів гривень державних коштів

Завдяки вжитим співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області превентивним заходам, у 2019 році заощаджено понад 700 мільйонів гривень державних коштів. Це стало можливим завдяки виявленим на стадії підготовки торгів порушенням в процесі перевірки документації, необхідної для участі в конкурсних торгах із державних закупівель.

Нещодавно територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області проводились відкриті торги на завершення будівництва «Будинку правосуддя», що в Кам’янці-Подільському, очікуваною вартістю понад 50 мільйонів гривень. Під час моніторингу вказаного лота правоохоронцями було виявлено порушення законодавства з публічних закупівель, а саме – невідповідність вимогам чинного законодавства процедури оформлення та подачі тендерної документації, що полягало у неподанні учасниками підтверджуючих документів щодо наявності обладнання, матеріально-технічної бази та працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід для виконання робіт визначених тендерною пропозицією.

Лист про виявленні порушення, які можуть призвести до негативних наслідків, поліцейські направили до територіального управлінням Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області.

Після отриманого від Управління захисту економіки відповідного листа, судовою адміністрацією області відмінено торги на проведення зазначених будівельних робіт.

Таким чином працівники управління, завдяки здійсненню превентивної діяльності, попередили перевитрату державних коштів по договору очікуваною вартістю 53 мільйони гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS