Новини
Статистика

Яка середня зарплата на Хмельниччині

У січні–червні цього року розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій становив 8205 грн, що удвічі більше мінімальної заробітної плати (4173 грн) і на 18,8% більше порівняно з відповідним періодом 2018 року. Про це повідомляє обласна служба статистики.

Найвищу зарплату зафіксували на підприємствах фінансової та страхової діяльності, а серед промислових видів діяльності – постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці області в 1,6 та 1,9 раза відповідно. Найнижча заробітна плата спостерігалася в закладах з тимчасового розміщування й організації харчування та на підприємствах з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (відповідно 54,0% та 70,5% від середнього рівня по області).

“Індекс реальної заробітної плати в січні–червні 2019 р. порівняно з відповідним періодом 2018 р. становив 109,9%”, – йдеться у повідомленні.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на 1 липня 2019 року становила 7,1 млн.грн. На початок липня, на економічно активних підприємствах вчасно не отримали заробітну плату 257 осіб. Кожному з них не виплачено в середньому по 7291 грн.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS