Новини
Суспільство

Хмельницькі вандали знову «попрацювали» на міському пляжі

Яскравий і стильний арт-тролейбус став однією з локацій, яка привертала увагу хмельничан під час фестивалю «My Fest» у червні. Нині на цьому місці порожньо – тролейбус прибрали.

«Його знову відбуксирували на територію тролейбусного парку. Він перебуває поки що у депо, тому що є два розбитих скла у дверях, всередині порізано багато сидінь, побито ліхтарі, – коментує голова Молодіжної громадської ради Анастасія Козак.

За її словами, ззовні тролейбус також зазнав пошкоджень: погнуті люки та щитки над колесами. Задню драбину зрізали майже одразу після фестивалю, оскільки по ній вилазили на дах не лише молодь та підлітки, а й малолітні діти за допомогою своїх матерів, що було небезпечно.

Матеріальні збитки, завдані вандалами, не рахували і заяву до поліції не подавали, адже тролейбус списаний з балансу комунального підприємства. Для створення своєрідної фестивальної родзинки цього року з міського бюджету витратили близько 10 тисяч гривень на фарбу. Безкоштовно розписували тролейбус троє хмельницьких художників. До початку наступного фестивалю його планують дещо оновити.

На «Республіці» тролейбус буде використовуватися не тільки як мистецька фотозона, у нього буде й інше призначення, музичного формату. Тому, каже Анастасія Козак, не обов’язково, щоб цей арт-об’єкт був зачинений або у бездоганному вигляді:

«Республіка обожнює такий олдскул та андеграунд, тому якраз такі нестандартні речі неідеального вигляду їй бездоганно підходять».

Після завершення фестивалю тролейбус повернуть у депо «Електротрансу» і до наступного фестивального сезону в управлінні молоді та спорту вирішуватимуть долю арт-об’єкту.

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS