Новини
Суспільство

Хмельницький залізничний вокзал визнали найдоступнішим в Україні

Соціальне таксі, яке уже три роки діє у Хмельницькому, допомагає учасникам Всеукраїнського семінару дістатися вокзалу. 80 представників організації людей з інвалідністю впродовж трьох днів обговорювали проблеми доступності.

Голова районної організації людей з інвалідністю з Миколаївщини Валентина Ігнатова, як і її колеги з 19 областей України повертається додому. На центральному вході є кнопка виклику, схема вокзалу та пандуси для людей з інвалідністю.

«Міста будувалися давно, тоді інвалідів «не було». Зараз ми вийшли і хочемо, щоб нас побачили. І ми доведемо, що ми – такі самі люди, що в нас рівні права. І надалі кожне місто буде доступне», – зазначила Валентина Ігнатова.

Найдоступнішого міста в Україні, на думку учасників заходу, наразі немає. Проте є над чим працювати і в Хмельницькому.

«Готель «Центральний». Будемо направляти рекомендації щодо його реконструкції. Ми були залежні від кожної сходинки, від кожного підйому, входу та виходу», – прокоментувала голова Донецької обласної організації людей з інвалідністю, голова Всеукраїнського комітету доступності Надія Паламарчук.

Втім, міська влада, кажуть учасники семінару, дослухається до проблем людей з інвалідністю. Саме тому вважають хмельницький залізничний вокзал найдоступнішим в Україні. Торік за кошти з міського бюджету завершено капітальний ремонт привокзальної площі, де також подбали про безбар’єрний простір.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS