Новини
Кримінал

У Нетішині затримали водолазів-браконьєрів

Під час патрулювання містом поліцейські зупинили водія мопеда з пасажиром за порушення правил дорожнього руху. Однак під час розмови молодики поводили себе підозріло, що змусило патрульних більш уважно поставитися до порушників. В результаті у сумці молодих людей поліцейські виявили 216 річкових раків.

Нагадуємо, в період з 1 по 30 серпня включно лов річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах на території Хмельницької області заборонено з метою охорони та відновлення їх запасів.

Однак цей факт не зупинив нетішинців, які, знехтувавши забороною на вилов, тепер можуть поплатитись за це. За незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом передбачена кримінальна відповідальність. 

У порішників вилучили раків та знаряддя для лову. Розпочато кримінальне провадження за ст. 249 ч. 1 Кримінального Кодексу України. Стаття передбачає накладення штрафу в розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS